Dölj

FAQ - Vanliga frågor

Här under har vi listat vanliga frågor som kan uppkomma vid installation och diskussion med slutanvändare. Har ni fler frågor ni söker svar på, kontakta oss gärna via formuläret här >>

Hur hanterar jag användarkoderna?

Klicka på Inställning (ange sedan masterkoden 1111) och sedan på Centralenhet. Användarkod 1 är default 1234 i område 1 (4321 i område 2) och bör ändras. Önskas fler koder, klicka på plustecknet och lägg till användarnamn och kod. Notifiering innebär att rapport skickas till NookBox-appen när just den koden till- eller frånkopplar larmet.

Går det att ha personliga inloggningar på Nookbox?

Ja, det är möjligt. Klicka på användarnamnet och välj konto. Klicka på pennan. Under kontolista kan man lägga till fler användare med egna inloggningsuppgifter i systemet.

Jag har problem när jag ska registrer min första användare i mynookbox.com

Testa att starta om Gatewayen. Man har 15 minuter på sig från uppstart innan registreringen skall vara slutförd

Kan jag få meddelande i appen när någon slår till eller från larmet?

Ja, Det går att lägga till under ""Konto"". Denna meny finns uppe till höger vid användarnamnet. Gå in på konto och klicka på symbolen som ser ut som en penna.

Hur fungerar det med SIM-kort?

GSM finns inbyggda i alla Nookbox. Denna kan behöva aktiveras av installatören. GSM fungerar som en backup till larmcentral eller molntjänst. Denna funktion sker automatiskt.

Hur lägger jag till mina larmgivare och smartahem produkter?

Klicka på Inställning (ange sedan installatörskoden). Klicka på + tecknet uppe till höger. Systemet ställer sig nu och lyssnar. Tryck in inlärningsknappen på enheten (ca: 2 sek på F1 produkterna och ca: 10 sek på ZigBee/ Z-Wave). En bekräftelsesignal kommer från gatewayen när den tagit emot signalen och enheten kommer upp på skärmen. Klicka i rutan till vänster om enheten och sedan OK. Nu kommer enheten in på listan och är färdig att programmeras.

Vilka Zigbee och Z-Wave produkter är kompatibla med NookBox?

Då Zigbee och Z-Wave protokollen utvecklas ständigt och vissa tillverkare gör förändringar i protokollet kan vi tyvärr ej garantera kompabilitet med NookBox när det gäller externa märken. Nedan kan ni ladda ned senaste kompabilitetslistan där vi listar en del av de produkter som för tillfället fungerar väl med NookBox. Observera att det är många fler produkter som fungerar men där vi ej har fullständig information.

Ladda hem här >>

Upplevs IR-detektorn reagera segt?

Vid tillkopplingsögonblicket kommer detektorn ställa sig i ett kallibreringsläge under 30 sekunder. Låt detektorerna vara opåverkade under den tiden så att de kan anpassa sig till den normala miljön.

Hur lång tid kan systemet gå på backupbatteriet i gatewayen?

Systemet kan gå på batteri i ca: 12 timmar vid strömbortfall.

Hur lär jag in en manöverpanel i mitt system?

Gå in i inlärningsläget på gatewayen, håll därefter in * & # samtidigt på manöverpanelen.

Hur raderar jag användarkontot till mitt system vid t.ex. ett ägarbyte?

Detta måste göras av din installatör. Huvudanvändarens användarnamn går inte att ändra vilket man kan göra med de ”vanliga” användarna.

Vad är skillnaden med att gå in under inställning med master-respektive installatörskod?

Om du loggar in med masterkoden så har du möjlighet att hantera användarkoderna, ändra text på sektionerna samt göra räckvidstester. Med installatörskoden kan du göra programmeringsändringar i systemet samt lägga till, ta bort och ändra inställningar på enheterna. Med installatörskoden programmeras även uppkoppling mot larmcentral.

Hur slår jag till larmet med entrédörren (magnetkontakt) öppen??

Slå till larmet 2 gånger (2:a ggn för att bekräfta)

Kan jag styra 2 larmområden från samma manöverpanel?

Nej, manöverpanelen kan endast styra det område den ligger i.

Hur slår jag till larmet med entrédörren (magnetkontakt) öppen??

Slå till larmet 2 gånger (2:a ggn för att bekräfta)

Jag får inget ihållande notis-ljud till min Iphone. (Jag har en AppleWatch också)

Detta försvinner om du tar emot notiser på din AppleWatch. Åtgärd: Ta av dig klockan så loggar AppleWatch ur och ljudet kommer till din telefon.

Jag får övervakningsfel på min F1-inomhussiren?

Tryck dipp 7 till "on". Nu sänder sirenen övervaknings signal.

Får du notiser till din mobil och inte till kundens?

Detta beror på att notiserna skickas till den mobil som först har loggat in på kontot, dvs om en installatör skapar ett konto åt kunden och sedan använder sin egen mobil för att testa detta så blir notiserna skickade till den mobilen även om installatören loggar ut och kunden sedan är inloggad, för att lösa detta måste intallatören avinstallera hela NookBox-appen.

Kommer larmen bara fram till NookBox-appen när du försöker koppla upp systemet till en larmcentral?

Förmodligen har du lagt alla ”larm”-destinationer i samma grupp, varje grupp är rapporterande och kommer larm fram på den första mottagaren i gruppen så stannar rapporteringen där och går vidare till nästa grupp.

Går det att använda Teletecs M2M-kort?

Ja, det går bra om man har IP som primär väg. Om endast GPRS används så går det inte på grund av datamängden som krävs (ca: 30 Meg i månaden).

Hur lång tid kan systemet gå på backupbatteriet i gatewayen?

Systemet kan gå på batteri ca: 12 timmar vid strömbortfall.

Vilka portar använder Nookboxen i nätverket?

XMPP använder port 5222, bildöverföring 8090 & larmöverföring 8765.

Går det att ha personlig inloggning på mynookbox.com?

Ja, Det går att lägga till under "Konto". Denna meny finns uppe till höger, klicka på användarnamnet. Gå in på konto och klicka på symbolen som ser ut som en penna.

Hur raderar jag användarkontot till mitt system vid t.ex. ägarbyte?

Detta måste göras av din installatör. Huvudanvändarens användarnamn går inte att ändra vilket man kan göra med de "vanliga" användarna.

Vad är skillnaden med att gå in under inställning med master respektive installatörskod?

Om du loggar in med masterkoden så har du möjlighet att hantera användarkoderna, ändra text på sektionerna samt göra räckvidstester. Med installatörskoden kan du göra programmeringsändringar i systemet samt lägga till, ta bort och ändra inställningar på enheterna. Med installatörskoden programmeras även uppkoppling mot larmcentral.

Jag får notiserna till min mobil och inte till kundens?

Detta beror på att notiserna skickas till den mobil som först har loggat in på kontot, dvs om en installatör skapar ett konto åt kunden och sedan använder sin egen mobil för att testa detta så blir notiserna skickade till den mobilen även om installatören loggar ut och kunden sedan är inloggad, för att lösa detta måste intallatören avinstallera hela Nookbox APPen.

Hur slår jag till larmet med entrédörren(magnetkontakt) öppen?

Slå till larmet 2 gånger (2:a ggn för att bekräfta)

Kan jag styra 2 larmområden från samma manöverpanel?

Nej, manöverpanelen kan endast styra det område den ligger i

Jag får övervakningsfel på min F1 innesiren

Tryck dipp 7 till "on". Nu sänder sirenen övervaknings signal.

Fråga: Jag får inget ihållande notis-ljud till min Iphone. (Jag har en AppleWatch också:)

Svar: Detta försvinner om du tar emot notiser på din AppleWatch. Åtgärd: Ta av dig klockan så loggar AppleWatch ur och ljudet kommer till din telefon.

Jag kan inte stänga av min SmartPlug, den hoppar tillbaka varje gång

Gå in under inställningar och se om du har 'Alltid På' som val, ändra detta 'Alltid Av'

Inga produkter matchade din sökning

Gör ditt fönster större för en bättre upplevelse!